Welkom!
Menu

FAQ


Problemen zijn er vooral om op te lossen en om ervan te leren: vergeef ons eventuele kleine foutjes en onvolkomenheden en neem zeker contact mocht iets niet duidelijk zijn!
Ook ná je aankoop ben je altijd welkom met (eender welke) vraag over je aankoop of je project!

1. Bestellen en betalen

Zijn er verborgen kosten?

Nee!  Al onze prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendingskosten – deze worden uiteraard berekend vóór de bestelling wordt bevestigd. Er wordt dus niet geleurd met verzekeringen e.d.

Hoe betaal ik?

Je kan handig online betalen met Visa, Mastercard, Maestro, Bancontact of Paypal. Het is een beetje verwarrend dat de Paypal-knop eerder verschijnt, maar als je de bevestigt krijg je een nieuw scherm, waarop je uit de andere betaalwijzen kan kiezen. Welke kies je natuurlijk zelf! De betaling wordt verwerkt via een veilige/ beveiligde (SSL) internetverbinding.
Natuurlijk kan je ook overschrijven, je aankoop wordt dan verzonden (of voor een workshop is de inschrijving definitief) na ontvangst van de betaling.

Je aankoop wordt in ieder geval gereserveerd - als we binnen de 10 dagen na aankoop echter geen betaling ontvangen wordt de bestelling of inschrijving geannuleerd en kunnen we niet meer garanderen dat alle producten nog langer in voorraad zijn. 

Niet tevreden geld terug - herroepingsrecht?

Zeker! Iedereen kan zich vergissen – je kan je aankoop binnen de veertien kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering herroepen, zonder dat je daarvoor een reden moet opgeven, en dit schriftelijk of via e-mail (els@stitchandco.be) of (maar dat is zeker niet verplicht) door gebruik van het volgende modeldocument.
Opgelet – dit is niet mogelijk voor op maat gemaakte items. Herroeping van bestelde stoffen wordt aanvaard voor zover deze niet kleiner werden besteld en geknipt dan 50 cm of een veelvoud daarvan.

Als je hiervan gebruik wil maken moet je de goederen in originele staat, verpakking en met alle ontvangen toebehoren op eigen risico en kosten en op straffe van verval van het herroepingsrecht binnen de 14 dagen na je melding van herroeping terugsturen naar Stitch & Co, Onze-Lieve-Vrouwestraat 5, 2800 Mechelen, België.

Als alles ok is betalen we de hoofdsom en de initieel betaalde kosten binnen de 14 dagen na ontvangst terug via het eerst gekozen betalingsmiddel.

Als we vaststellen dat de goederen werden gebruikt voor meer dan het louter vaststellen van de aard, de kenmerken of de werking ervan kan een waardevermindering worden verrekend.

Hoe weet ik of mijn bestelling aanvaard is?

Nadat bestelling en betaling krijg je per mail een orderbevestiging. Heb je gekozen voor betaling per overschrijving, dan krijg je eveneens een bevestiging per mail.


2. Verzenden en afhalen

Je kan je bestelling afhalen in onze winkel of laten versturen naar een adres naar keuze.

Waar en wanneer afhalen?

Als je de voorkeur geeft aan afhalen, dan kan je bij ons terecht zodra we hebben bevestigd dat de bestelling voor je klaar ligt – onze winkel (Onze-Lieve-Vrouwestraat 5-7, 2800 Mechelen) is geopend van dinsdag tot en zaterdag, van 10- 18 u.

Bij verzending

Wij doen beroep op Bpost voor de verzending van onze pakjes. Op bestellingen uit België rekenen wij geen portkosten aan. De tarieven voor de andere landen zijn als volgt:

Nederland: €6,35
Luxemburg: €8,40
Duitsland: € 8,70
Frankrijk: € 10,00
Verenigd Koninkrijk: € 11,00


3. Kadobonnen en acties

Hoe gebruik je een kadobon?

Zodra de bonnen beschikbaar zijn, kan je de gewenste bon aankopen. Bij het uitchecken kan je aangeven of we de bon moeten ‘personaliseren’, t.t.z. een tekstje of naam moeten toevoegen – de bon wordt immers feestelijk ingepakt.

Je kan de kadobon naar jezelf of rechtstreeks naar de gelukkige laten opsturen. Nieuwe kadobonnen krijgen een code die je ook in de webshop kan gebruiken - voor oude bonnen moet je die code even aanvragen.

Hoelang is een kadobon geldig?

Een kadobon is onbeperkt geldig – daar doen we niet moeilijk over.


4. Stoffen en fournituren

Zullen mijn stoffen krimpen?

Afhankelijk van de samenstelling van de stof (en helaas – soms ook de prijs) is een krimp tot 3 à 4 procent niet uitzonderlijk. Een grotere krimp aanvaarden we niet – dergelijke stoffen gaan linea recta terug naar de leverancier.

Je kan de stoffen vooraf wassen, maar dat is zelden noodzakelijk, nu veel stoffen reeds voorgewassen zijn.

Iconen met de juiste wasvoorschriften worden nog toegevoegd aan de site. In regel dien je uiteraard niet op te hoge temperatuur te wassen en het gebruik van de droogkast te beperken.

Wat met de kleuren van stoffen en fournituren?

Het fotograferen van vooral de stoffen is een hele klus – we werken met professioneel opnamemateriaal en software, maar zelfs dan (en zeker door het verschil in beeldschermen en printers) is een kleine afwijking in kleur niet uit te sluiten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je maandelijks op de hoogte van speciale acties, de laatste nieuwtjes, trends, cursussen, enzovoort.